WIE WIJ ZIJN

De kantine.

Activiteitenboerderij Rutgers is in 2008 gestart door Gert en Ina Rutgers. Samen met een aantal deelnemers zijn ze aan de keukentafel begonnen.
Dit ging zeer voorspoedig. Meer deelnemers kwamen en met hen ontstond er een team van begeleiders om samen met Gert en Ina iedereen een thuis te geven op de boerderij.
En met de groei van deelnemers en begeleiders, groeide de boerderij al snel uit haar jasje. Daarom is er in 2009 een nieuw onderkomen gebouwd met daarin ruimte voor een ruime kantine, kantoor, 5 logeerplekken. Dit nieuwe gebouw, de zogenoemde kantine, vormt samen met de deelnemers en begeleiders en andere bijgebouwen de activiteitenboerderij.

Het team van begeleiders bestaat naast Gert en Ina, uit ongeveer 23 medewerkers en stagiaires, die professioneel, gedreven en met plezier aan het werk zijn. Hierbij staat betrokkenheid, respect en belangstelling naar elkaar voorop. We bieden een positieve instelling met een gezonde dosis humor.
We willen er voor zorgen dat de deelnemer zich thuis voelt op de boerderij.

Daarbij vinden we het belangrijk dat de dagbesteding moet aansluiten op de behoeften en mogelijkheden van de deelnemer. We proberen met sociale vaardigheden zoals: tact, geduld, hulpvaardigheid, flexibiliteit en creativiteit de begeleiding gemakkelijker en prettiger maken.
Daarnaast wordt in samenspraak met de deelnemer gekozen uit het aanbod van activiteiten en bezigheden en zo maken we een passend programma. De deelnemer kan, wanneer dat binnen onze mogelijkheden ligt, voor het grootste deel eigen wensen inbrengen.
Niet alleen inhoudelijk, maar ook wat betreft openingstijden proberen we ons zo flexibel mogelijk op te stellen.